4-1 seier og avansement til neste runde!

Etter 120 minutter fotball var det klart at vi var videre til neste runde…

Sondre                  Kenneth               Jørgen
Peter

Innbyttere: Thomas, Runar, Øyvind, Johan, Vegard, Nicolai, Øystein.
--------------------------------------------

Årets første betydningsfulle kamp ble i dag avviklet mot Brattvåg. Det ble ikke helt den kampen vi hadde sett for oss. Heldigvis er det ikke stilpoeng i fotball, for den prestasjonen vi leverte de første 45, var er lik stryk! Lavt balltempo, lite engasjement og i det hele svake prestasjoner over hele fjøla var gjennomgående.

Til tross for en meget svak prestasjon var kampen jamn spilt, om ikke et lite overtak til oss, men vi kom aldri inn i noe slags rytme. De hadde derimot lite ball og de gangen de fikk tak i den var det etter dårlige valg fra oss eller offside. Linjedommeren fikk i hvert fall ikke anledning til å fryse. For offside avblåsningene de første 45 må ha vert i nærheten av guinness rekord. Det ble etter hvert så mange at jeg mistet tellingen. Ros for initiativ, men ris for tjuvstart. Dog skal sies at det ikke alltid er de som starter sin feil for at de springer i offside. Til tider kan det bli en touch eller to for mange fra ballinnhaver,  og da er det vanskelig å starte riktig.

Til tross for svakt spill har vi noen halvsjanser. Peter har to der han små bommer på ballen, mens andre ganger går ballen rett igjennom feltet etter innlegg fra sidene. Her må vi få flere i boks! Der vi skaper flest farligheter er faktisk på lange innkast fra Jørgen. Han kjører Delap stil og får de langt inn i boks. Vi er dessverre for pinglete i duell spillet og de fleste ganger går ballen igjennom feltet eller til Brattvågs keeper som får for lite kamp om ballen.

Brattvåg skaper lite, men tar ledelsen i kampen. 1-0 kommer ut av de blå. BIL´s høyre kant kommer ned til dørlinjen, og får slått på bakerste stolpe. Der kommer en BIL spiller og klarer på smått mirakuløst vis og heade ballen fra død vinkel og bak Per Espen. De jubler stort og det med god grunn. Få hadde vel trodd at de skulle ta ledelsen. Kanskje var det like greit at de gjorde det så vi fikk et lite puff i rumpa. Lite skjer etter skåringen og dermed går de til pause med en noe overaskende 1-0 ledelse.

Alt måtte bedres på om vi skulle ha noe slags mulighet for å ta oss videre til neste runde. Heldigvis var det bedring og spore. I andre omgang får vi litt mer bensin i motoren og både bevegelsene og engasjementet hevet seg mye. Etter 55 minutter kommer Nicolai inn for Sondre og Johan for Svein Egil. Vi har mer og mer ball, mens Brattvåg knapt nok er over midtstreken. De har derimot noen skumle dødballer som er det eneste de skaper noe på.

Rundt 70 minutter er spilt da vi endelig får uttelling! Før den tid har vi hatt flere sjanser der både Vegard, Kenneth med flere burde utlignet, men ballen ville ikke inn. Sjanser ble i hvert fall skapt. Målet kommer etter godt spill ute på høyre siden. Jan Ove kommer rundt og får slått inn foran mål. Der kommer Nicolai stupende og pannebrasker inn en høyst fortjent utligning. Vi vil selvsagt avgjøre denne kampen innen 90 + tillegg, men til tross for store sjanser går kampen til ekstraomganger, slik to sjeler hadde spådd i meningsmålingen opp mot kampen. Verdt og nevne er det at Brattvåg traff stolpen  2 minutter før tid, også da på dødball. Deres eneste skikkelige sjanse i andre omgang.

I ekstraomgangene er det egentlig lite tvil om hvem som vil mest, og ikke minst orker mest. Vi kjører over BIL og burde med flere anledninger gått opp i ledelsen. Heldigvis fører det store ballinnhavet i uttelling. 2-1 kommer fra nok en innbytter. Peter finner Johan som bruker fotbladet til å sende oss i en fortjent ledelse. BIL må dermed opp for og jage utligning. Dessverre for de virker de slitne og slet med å skape noe. De måtte lenger opp i banen, noe som gjorde at vi fikk et større bakrom. En avklaring går i bakrom til Vegard som er hissig på grøten. Han kjemper til seg ballen fra deres forsvarsspiller og kommer alene med keeper. Der er han iskald og setter inn 3-1. Game, set, match!  Jeg har brukt flere anledninger til å skryte av Vegard og det vil jeg også gjøre i dag. Han er en konstant trussel for motstanderens forsvar fra første minutt på banen. Han springer, kjemper og er en liten målrotte. Han er flink å komme seg i gunstige posisjoner, og bare litt unøyaktighet gjør at han ikke skårer flere i dag.

En annen målrotte sørget for 4-1. Kenneth setter ballen kontant i nota fra nært hold. Klinisk avslutning fra en spiller som nok kommer til å kjempe om årets toppskårer tittel. 4-1 står seg til tross for at vi burde puttet både 1 og 2 til.

En meget svak førsteomgang blir etterfulgt av en noe bedre andre omgang + ekstra omgangene. Jeg vil vel si at det er en styrke og vinne fotballkamper når vi leverer så svakt som vi til tider gjør i dag. 4-1 til tross, har vi mye og ta tak i. Heldigvis er det ikke mange dagene før vi kan rette opp inntrykket. Da er det seriepremiere borte mot Sunndal. Et lag de fleste har tippet som divisjons favoritter. En tøff utfordring, men utfordringer liker vi. Da skal vi forhåpentligvis gjøre en mye bedre prestasjon, og reise fra Sunndalsøra med 3 deilige poeng. At stallen våres er god får vi et bevis på i dag. Alle tre innbytterne havner på scoringslisten og er med på og endre kampbildet.

Før kampen:
I morgen starter moroa!!

Treningskamper har selvsagt en betydning, men det er nå de virkelige kampene starter. 3 måneders hardt arbeid er å se tilbake på når første betydningsfulle kamp skal avvikles i morgen, tidlig ettermiddag. Det er ikke før neste helg at poengene skal deles ut, men cup er tross alt viktig det også. Hvem vil ikke spille cupfinale på Ullevål? AaFK har klart denne bragden to ganger, men nå er det på tide at gutta i fra siffen skal få oppleve det samme. En må tross alt vær så realistisk å si at et avansement til 2. runde, er hovedmålet. Men det får vi ta når det eventuelt skulle komme. Først og fremst er det kampen i morgen som betyr noe!

1. runde går som de fleste vet, hjemme mot Brattvåg. Det har ikke gått mer en knappe to uker siden vi sist spilte mot de sist. Den gang var begge lag litt redusert, og sikkert noe redd for å vise frem alt for mye informasjon med tanke på morgendagens oppgjør. Kampen endte med en fullt fortjent 3-1 seier til oss. Mer om den kampen finner forøvrig du her…

Jeg vet i skrivende stund ikke veldig mye om de blågule, men det er tross alt ikke viktig. Det er oss selv vi skal ha fokus på. Siden treningskampen har vi hatt to uker med trening, derav en treningskamp skulle blitt spilt. Den ble avlyst, så dermed ble den uken noe amputert. I tillegg har påsken frigjort noen ”fri” dager så tunge ben har fått velfortjent hvile. Noen har vert på fjellet, noen i utlandet, noen hjemme og noen i bil uten reservedekk. Allikevel er det 18 sultne gutter som i morgen står klar for og nedkjempe Brattvåg. Hjemme på siffen skal alle slåes, Brattvåg intet unntak. For å klare dette må det 110% innsats i potten. Alle er spenn klare for kampen i morgen, og VIL videre til neste runde. Lite hadde vert mer moro enn å ha fått møtt AaFK eller Hødd.