tirsdag 17. april 2012

2-0 seier i slitekamp... Oppdatert!


Tatt av: Ruben Hoddevik Knudsen

Nok en slitekamp i cupen, denne gang Valder på motsatt banehalvdel....



Start 11ér
Per Espen
Preben      Svein Egil     Sindre       Øystein
Oddvar     Runar
Sondre                Svein-Arve(C)             Peter
Kenneth

Innbyttere: Terje, Jimmy, Johan, Nicolai, Jesper, Øyvind, Vegard

Kampen ble spilt under gode, men små kjølige spilleforhold på Valdevoll kunstgress. Et noe tørt kunstgressunderlag gjorde at ballen lugget, og dette var noe vi slet med, spesielt innledningsvis. For vi fikk ikke tempo nok i ballen og slet med å få etablert noe spill. Det ble mye langt, ofte for kort, og dermed var det en enkel jobb for Valders stoppere å plukke opp disse. Valder låg lavt med laget å gjorde jobben vanskelig for oss. Dog skal det sies at vi ikke gjorde det spesielt vanskelig for de heller med et for lavt ball tempo og for mange slurvepasninger. Det var en del som ikke stemte.

Vi fikk ikke satt keeper på de store prøvene før et stykke ut i omgangen. Da begynte vi å få litt tendenser til spill og fikk tredd en del baller bak Valders forsvarslinje. Dette gjorde at vi utover fikk en del dødballer, men som før er vi for veike i duellspillet inne i motstanders boks, og Valder sine spillere for gå opp uhindret å heade ballen ut. Til tross var det på en dødball våres første skikkelige sjanses skulle komme. Svein-Arve gjør seg klar fra venstre og løfter ballen inn i feltet. Den går høyt, og treffer til slutt tverrligger bak en keeper som nok hadde vert sjanseløs om ballen hadde gått 3 cm lavere.

Hva så med Valder? De har en meget god angriper i Adrian Blindheim og det var han de til store tider prøvde å nå. Det virket som Valder hadde en klar plan i hvordan de skulle ta oss. Så fort de fikk ballen var de hissige på å se mot nevnte Blindheim i bakrom. Sindre og Svein Egil som var dagens midtstoppere hadde i store deler av kampen meget god kontroll, og de fleste bakromspasningene ble enten plukket av de eller skjermet inn til Per Espen. Selv om jeg følte at vi hadde god kontroll defensivt så kan en aldri være sikker når en spiller mot angripere med Blindheims kaliber. Gutten hadde nok vært i mye høyere divisjoner viss det ikke var for at han var så skadeforfulgt, slik jeg har forstått han ofte er.

Vi skaper en sjanse til når omgangen begynner å gå mot slutten. En god dødball fra Peter ender på bakerste stolpe og på hodet til Sindre som er mutters alene. Han treffer dessverre ikke helt rent med skallen og ballen går en liten halvmeter utenfor metallet.  Ellers er det Ikke mange sjansene å nevne i de første 45 minuttene. Valder er nær på en dødball få minutter før slutt, men innlegget var litt for høyt og gikk over to Valder spillere på bakerste stolpe.

Dermed står 0-0 seg til pause etter en tam forestilling fra begge lag, spesielt fra våres side. Dessverre var det ikke den divisjonsforskjellen som en helst ville se. I hvert fall viss en ser det med SIF øyner. 

Andre omgang starter som første. Vi sliter med å få etablert et skikkelig spill og skaper ikke de helt store sjansene med unntak av et skudd fra Svein-Arve fra 7-8 meter, som går rett på keeper.  Allikevel er det vi som har mest ball og ser farligst ut viss en kan si det det. Valder prøver på samme oppskrift som i første og dundrer ballen opp i bakrom så fort muligheten byr seg. En 10 minutters tid ut i omgangen gjør Slinning sine første grep. Nicolai og Johan kommer inn, mens Svein-Arve og Runar går ut. Utover kommer også Vegard inn for Sondre og går inn på spissplass. Peter går over på høyre, mens Johan tar venstrekant rolle.

Etter at Peter går over på høyresiden begynner ting smått å skje. Peter er en spiller med stor eksplosivitet og en enorm hurtighet. Denne bruker han godt utover i omgangen da han flere ganger løper fra sin oppasser og får slått i boksen. Valderøyingene forsvarer seg godt å kjemper med nebb og klør. De fleste innleggene ender i klareringer eller i corner til oss. Flere og flere begynte vel etter hvert å tro på ekstraomganger på Valdervoll. Heldigvis så blir det ikke det! Oddvar eller Nicolai, litt usikker på hvem, finner Peter ute på kanten. Han får umiddelbart på seg to Valder spillere. Preben kommer rundt på kant og Peter sender en perfekt stikker. Preben slår inn og etter litt klabb og babb får Kenneth ballen og smeller den i nota bak en sjanseløs keeper, og en Valder spiller på streken. Ut i fra kampens gang var det fortjent at vi tok ledelsen, selv om spillet var så som så.

2-0 kommer ikke lenge etter med Johan. Han får en stikker i bakrom og på første touch dundrer han ballen i nærmeste hjørne fra 16-17 meter. 2-0 og kampen var avgjort. Valder spillerne virket slitne, og lite tydet på at de skulle komme tilbake. Det gjorde de heller ikke. Vegard er frempå og header ballen i mål fra 2 meters hold, men assistendommer er oppe med flagget å annullerer nok korrekt, mål nummer tre. Lite skjer etter det og dermed ender kampen i 2-0 seier.

En svak forestilling fra våres side, der førsteomgangen var skremmende. Andre omgang er hakket bedre, men nivåmessig holder vi ikke 3 divisjon i løpet av denne kampen. Kanskje må slitne ben og hoder ta litt av skylden? Uansett må vi heve nivået betraktelig viss vi skal ha håp om å ta poeng mot Volda, kommende fredag. Valder skal ha ros for å vær godt organisert igjennom kampen. Samtidig legger de ned en meget god innsats og skal vær godt fornøyd med gjennomføringen, til tross for at målsjanser var det få av. Valder blir nok et lag å regne med i årets 4 divisjon.


Hvem vi møter i neste runde blir spennende å se. Siden vi, Herd og Spjelkavik allerede er videre, pluss Stranda som kan gå videre i kveld, blir det vanskelig å spå hvem som møter hvem. Allikevel tror jeg at Spjelkavik vil få AaFK siden de er det "dårligst rankede" laget. De slo Elnesvågen 6-1 på bortebane, og det er bare og la seg bli imponert over! Trekningen blir mest trolig foretatt førstkommende fredag.


Før kampen:
I morgen er det klar for årets andre cup kamp. Etter å ha nedkjempet Brattvåg forrige mandag er det nå klart for møte med Valder, på Valdervoll. Det har ikke gått mer en to døgn siden seriepremieren mot Sunndal. Den endte som de fleste vet, 1-1. Dette vil nok resultere i at noen har tunge ben, men vi er både godt trent og har en god tropp, så de 11 som starter mot Valder vet jeg er spennklar for kamp!

Valder har siden seieren mot Hareid (4-2) spilt en seriekamp, slik som oss. Den endte med et noe overaskende 6-2 tap, borte mot Sykkylven. Til tross for denne sjokk smellen så tror jeg at Valder kommer til å fremstå som et helt annet lag til denne matchen. Vi skal på ingen måte ta lett på denne oppgaven. Ja, Valder ligger en divisjon under oss, men er det en ting antatt dårligere lag er god på så er det å heve nivået når en møter antatt bedre motstand. Det er ikke til å stikke under en stol at vi BØR vinne denne kampen, men kampen skal spilles og alt er mulig! Forhåpentligvis har vi hodet på riktig plass, og innstillingen deretter.  Tror vi at dette skal gå av seg selv, ja da kan det fort bli en tung SIF forestilling. Jeg tror og håper allikevel ikke at dette skjer.

Å møte lag som Hødd eller AaFK i en eventuelt neste runde, må vær mer en nok grunn til å bli inspirert til 110% innsats og avansement! 

Kampen blir sparket i gang rundt 1900 tiden med forhåpentligvis mange siffere på tribunen. 

NB! For de av dere som har Facebook så kan dere melde dere på eventen til denne kampen. SIF spiller og storpatriot Ruben Hoddevik Knudsen har sørget for denne. Den finner du ved å trykke her. Delta da vel! 


Troppen:
Per Espen Thorsen
Terje Kjølsøy
Preben Hagen Torvanger
Jimmy Monsen
Svein Egil Løseth
Sindre Bakken
Øystein Aarsæther
Runar Aahjem Løvold
Jesper Bjerknes
Oddvar Aarsæther
Svein-Arve Alnes
Kenneth Kjevik
Peter Daniel Baade
Johan Stormyr
Vegard Olsson
Nicolai Rud
Sondre Kjølsøy
Øyvind Pickard


Start 11eren er også klar, men for å få vite den må du nok møte opp på Valdervoll i morgen!









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar