fredag 4. mai 2012

Seier etter straffespark!



SIF møtte eit Grorudlag som måtte reise lengre enn dei hadde håpt på for å sikre seg avansement i NM....



Start 11èr

Per Espen Thorsen

Jesper Bjerknes      
Svein Egil Løseth
     Jimmy Monsen
        Jan Ove Austnes

Kristian Klemetsen
           Oddvar Aarsæther

Sondre Kjølsøy        Joakim Melingen         Peter Daniel Baade

Vegard Olsson
Forandringer frå sist kamp:
Svein-Arve Alnes(sjukdom), Preben Torvanger(skade), Kenneth Kjevik, Johan Stormyr og Nicolai Rud ut. Jesper Bjerknes, Sondre Kjølsøy, Peter Daniel Baade og Vegard Olsson inn.
Det nyopprykka laget hadde nok heller ville spelt mot et lokalt lag i Oslo-området i staden for å måtte reise heilt til Ålesund for å møte et mindre attraktivt lag lokalisert ut på Tueneset.
SIF på sin side valgte å gjør noen forandringer fra sist kamp, både med tanke på at det var noen av spillerne i stallen som fortjente å starte, og at det har vært mange kamper i det siste og at det forhåpentligvis skulle bli 3 kamper på den neste uka.
SIF startet kampen lovende. Mange gode kombinasjoner langs bakken, spesielt på høgrekanten, gjorde at vi kom til en del sjanser. Ikke så gedigne sjanser, men hadde vi vært flinkere til både stolpeløp ved innlegg og mer nøyaktig med den siste pasninga, så kunne det stått både en, to og tre null til pause. Grorud hadde lite å by på. De satset på mange lange baller opp mot spissen som låg å lurte på offside-linja, uten at det ble så mye farlig ut av.
I andre omgang jevnet kampen seg ut litt. Vi kom ofte rundt på kantene, der spesielt Johan var meget god. Høgrebacken til Grorud vart gang på gang parkert og rundspilt, noe vi burde utnytta mer. Men kampen ebba ut i uavgjort ved full tid.
Det var mange slitne bein etter 90 spilte minutt. Spesielt Grorud sine spillere sleit med krampe og måtte få massasje for å kunne fullføre begge ekstraomgangene. SIF på sin side ble enig om å kjøre på for å avgjøre kampen før de 120 minutta var gått. Dette klarte vi dessverre ikke. Begge omgangene ble prega av unøyaktighet, dårlige løsninger og mye Hawaii-spill fra begge lag. Nærmest seieren var Grorud etter at de hadde tre fire sjanser rett etter hverandre etter panikk inni SIF sin sekstenmeter. Kampen gikk dermed til straffespark-konkurranse.
Vi ble fort enig om hvem som skulle ta de fem straffene. Dette hendte:
Kenneth sikkert til venstre for keeper – Per Espen redda Grorud straffespark.
Oddvar skaut hardt i samme hjørnet som Kenneth, keeper med et tigersprang – Grorud scorte.
Johan satte ballen til høgre for keeper – Grorud scorte.
Nico sikker til høgre for keeper – Grorud scorte. 
Jesper med ei meget god straffe – Grorud satte ballen i stolpen.
SIF kunne dermed slippe jubelen løs og sikret seg dermed hjemmekamp mot regjerende norgesmester AaFK. Denne kampen går torsdag 10.mai klokka 18.00 på Siffen.
Av spillere var det flere som gjorde en god jobb, men spesielt Jimmy Monsen spilte en av sine bedre kamper i SIF-trøya. Rydda opp i kjent stil, gode taklinger og gode avleveringer gjorde at han var SIF`s beste i går.
Framover så blir det rolig trening fredag og lørdag. Hjemmekamp mandag mot Stranda, trening tirsdag og cup-kamp mot AaFK torsdag. Vi har nå spilt 3 seriekamper og 3 cupkamper på under en måned. Kampene kommer så tett som hagl fremover også, men vi har en god og brei stall, så kamper liker vi J
PS: Det var relativt glissent på tribunen i går. Vi håper at flere kommer å støtter laget både førstkommende mandag og selvsagt torsdag. Det fortjener gutta!!

Før kampen:
Siden Grorud spilte kamp mandag mot VIF2, ble cupoppgjøret flyttet fra den opprinnelige datoen som var 1. Mai. De fleste kampene ble spilt i går, mens noen oppgjør gjenstår fortsatt. De resterende oppgjørene blir avviklet i dag, mens møtet mot Grorud i morgen er faktisk det siste i 1. Runde av NM 2012.

Litt om Grorud. De rykket opp fra 3 divisjon i fjor, og er altså da et rykende ferskt 2 divisjonslag, i hvert fall for året. Etter det jeg har forstått har de tidligere spilt mange sesonger i 2 og er dermed godt kjent med nivået. Grorud kommer fra Oslo, og spiller sine kamper på Grorud Kunstgress. Både vi og de ble noe overasket over oppsettet. Ingen hadde vel regnet med at et lag fra Oslo måtte ta turen til Sunnmøre for å kvalifisere seg for 2 runde i cupen, men slik ble det altså. Her kan du lese hva Grorud synes om oppsettet.

De har som oss spilt tre seriekamper og har faktisk samme uttelling. 1 tap, 1 seier og 1 uavgjort er fasit. Oppgjørene mot VIF2 og Strømsgodset2 kan du lese mer om ved å trykke på lenkene som jeg har lagt på lagnavnene. Videre finner du en videsnutt i tapet deres mot Fram Larvik, her.

Groruds trener heter Rolf Teigen og er for noen kanskje kjent som tidligere Bryne trener. Før det var han trener i klubben som han også nå trener, altså Grorud. Teigen har tydeligvis god greier på fotball siden han var ansatt i Norsk toppfotballsenter. Der analyserte han kamper for Drillo og co.

Grorud har også etter det jeg har forstått mange spiller med erfaring fra høyere nivå en 2 divisjon. Blant annet spiller Rocky Lekaj der. En spiller som var i England og prøvd lykken i Sheffield Wednesday. Han var den yngste norske spiller som har spilt i det profesjonelle engelske seriesystemet. Det gikk ikke helt som planlagt og i 2009 var han i Lyn, og norsk seriefotball. Nå spiller han altså på Grorud. En annen profil er Jonas Tekle. Han spiller spiss og imponerte med hattrick i deres første hjemmekamp for året i 5-0 seieren over Strømsgodet2. Ellers tror jeg det er et meget godt lag vi møter, med mange gode spillere. Mer info finner du her..

For våres del er Herd kampen for lengst ute av hodet, og all fokus ligger nå på å komme seg videre til 2 runde. Dette tror jeg er fullt mulig! Til dette oppgjøret er det noen forandringer fra lørdag. Svein Egil og Preben går ut, mens John Martin og Øyvind kommer inn i troppen. Øyvind er noe usikker og det er mulig at han også må trekke seg. Vi stiller uansett en knall sterk tropp!

Vi håper flest mulig tar turen på siffen for å hjelpe oss i kampen om videre avansement i NM 2012.  Cup er cup og alt er mulig! Florø vann 3-0 mot Sogndal,  Ålesund slet seg videre med 1-0 mot Herd, mens Spjelkavik røk på straffespark mot Træff. Det er altså ingen lag som får det enkelt i cupen. Jeg er sikker på at Grorud også er meget lysten etter å komme seg videre, men lett får de det ikke!  For de som ikke har anledning til å møte opp, så kan du følge kampen live her..

Kampstart er satt til 1700. Møt opp og støtt de sorte og hvite!!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar