torsdag 10. mai 2012

Tap 1-0 mot AaFK

Nydelig vær, masse tilskuere, god stemning og to gode lag. Alt la til rette for en god cupkamp.

------------------------------------------------------------------

Det er selvsagt alltid moro å få besøk av et lag fra de høyere divisjonene, og ekstra gøy var det at nabo klubben AaFK var motstanderne. AaFK har vel ikke fått helt den seriestarten de så for seg før sesongen, og cupen er en gylden mulighet for TL laget til å kaffe seg litt selvtillit på. Det ble vel kanskje ikke helt den kampen AaFK hadde sett for seg. Det ble en kamp der en liten cupbombe lå lenge i luften, men dessverre for oss ble AaFK litt for sterke utover i andre omgang og dro i land en fortjent 1-0 seier, men nerven var der så absolutt hele kampen!

Første omgang er en jevn spilt affære. AaFK har nok noe mer ballbesittelse en hva vi har, men vi har god kontroll defensivt og slipper bare AaFK til et par ganger i løpet av de første 45 minuttene. Vi har også flere muligheter til å få nettkjenning, men Ole Christian i AaFK målet holder buret rent.

Den første sjansen i kampen kommer til AaFK etter et langt oppspill til Post, noe AaFK forøvrig gjorde store deler av kampen. Post setter ballen rett på Per Espen, og returen blir klarert. Per Espen spilte en kjempe kamp i dag og har mye av æren for at vi holder AaFK til bare en skåring. Bare minuttet etter er vi frempå. Jeg tror det er Johan som kommer inn fra venstre og får lagt inn. Kenneth kommer mot ballen, men i siste sekund får Ole plukket opp ballen rett foran bena på Kenneth. Minutter senere er vi frempå igjen. Igjen er det Kenneth som får avsluttet. Kenneth får til en god avslutning, men vinkelen er skrå og Ole plukker enkelt opp avslutningen.

AaFK slår langt opp mot Post, men god forsvars jobb av hele laget gjør at det blir lite ut av det det meste de kommer med. 38 minutt skulle det gå før AaFK skaper sin første virkelig store sjanse i kampen, og den er diger! Et innlegg blir slått på bakerste til Skiri som har lurt seg vekk fra markeringen sin. På volley banker han til, men en feberredning av Per Espen gjør at ballen går til corner istedenfor i mål. Vi ligger fint defensivt, og prøver å ta vare på ballen når vi har muligheten til det. Det blir mye langt opp mot Kenneth til tider, som gjør en kjempe jobb mot Arnefjord og flere AaFK forsvarere.

Ikke mye å nevne det resterende minuttene av første omgang og dermed står 0-0 seg til pause. Som sagt har AaFK mest ball, men skaper ikke de veldig store sjansene. Vi ligger lavt og gjør det vanskelig for AaFK å spille fotball. Taktikken deres va tydeligvis lange baller opp mot Post, men Henrik og Jimmy gjør solide jobber i midten.

Til andre omgang tar Rekdal grep. Fuhre og Myklebust gikk ut til fordel for Phillips og Barrantes. Dette skulle bli avgjørende for kampen. Barrantes er en klasse spiller og setter preg på kampen fra første spark på ballen. Det samme gjør hurtige Phillips som også skulle bli matchvinner utover i andre omgangen. AaFK tar fatt i kampen, og får etter 60 minutter uttelling. En ball opp mot Barrantes blir fint slått igjennom på venstre siden til Phillips. Han dunker til på halvvolley og ballen går i en perfekt bue og over en sjanseløs Per Espen i målet. Målet får du sett her…

Etter skåringen forsetter AaFK å ha kontroll på ballen. De skaper derimot ikke noen store sjanser.  For våres del blir det mange lange baller opp mot Kenneth som er litt for alene. Vi tør ikke helt som i første og det går ikke mange sekundene før AaFK tar over igjen. Utover blir vi dyktig slitne og får ikke helt til det spillet som vi til tider fikk til i første. Peter og Jesper kommer inn utover i omgangen for å få mer trykk framover, men det blir vanskelig mot solide AaFK stoppere. AaFK kommer til noen halvsjanser utover i omgangen, men en strålende Per Espen gjør at 1-0 står seg. Helt på slutten av kampen får vi muligheten til forlenge kampen til ekstraomganger. Kenneth er frempå, men blir blokkert til corner. Videre har vi noen innkast fra Jørgen som også er små skumle, men også noen cornere som fort kunne gitt uttelling. Dessverre får AaFK rensket unna og dermed ble det ingen cupbombe på siffen i kveld.

En meget god prestasjon fra våres side i kveld. Innsatsen er upåklagelig og som et resultat av dette ble det utover mange slitne siffere. AaFK har naturlig nok mest ball, men vi forsvarer oss heroisk og bør vær meget fornøgd med dagens match. Med litt med flaks og dyktighet kunne vi fort ha skåret et par, men alt i alt er det fullt fortjent av AaFK avansere til neste runde. Ingen god prestasjon fra deres side og de kunne vel tenkt sei en noe lettere gjennomkjøring enn hva tilfelle ble.

En kjempe opplevelse for spillerne, trenere, støtteapparat og alle som er glade i SIF. Dette er noe vi må ta med oss videre til serien. Neste kamp er borte mot Hødd2. De har startet meget godt i serien så det blir en vanskelig kamp. Etter en svak start fra våres side er vi nødt å begynne poengsankingen snarest. Forhåpentligvis begynner denne på mandag. Mer om denne kampen kommer på søndag.

NB! BILDER FRA KAMPEN FINNER DU PÅ AAFK.NO

Før kampen:
Etter en trist forestilling mot Stranda på siffen for to dager siden, er det nå klart for cupkamp mot selveste AaFK. Vanskelig nok som det er, må vi glemme kampen mot Stranda, for allerede i morgen er det klart for ny kamp. Denne gang møter vi motstand av et helt annet kaliber. Prestere vi lignende mot AaFK som mot Stranda, ja da kan det fort bli lange 90 minutt.  Forhåpentligvis er alle mann klar for å vise seg fra en helt annen side. Å tape hjemme mot Stranda er noe vi ikke skal vær bekjent av, spesielt ikke når prestasjonen er så laber. Mot AaFK har vi en sjans til å vise oss fra den siden vi vet vi kan. I morgen har vi ingen ting å tape. Vi blir sett på som store underdogs (naturlig nok), og ingen forventer at vi skal kunne slå ut  et lag som AaFK.  Men cup er cup og alt er mulig! Det har vi sett før.

Alle de tidligere oppgjørene mot AaFK i cupen har vert jevne. En oversikt viser følgende:

2010 - 2. runde: Skarbøvik - AaFK 2 - 3

8 av disse har endte med AaFK seier, mens 4 har sørget for SIF avansement. Til tross for flest AaFK seiere, så ser en det i oversikten at AaFK har på det meste vunnet med 2 mål. Aldri før har laget i fra byen vunnet med 3 eller flere mål. Dette er selvsagt i cup sammenheng. Sist møte i 2010 endte med en knepen 2-3 seier til AaFK. Mer om den kampen finner du HER... Forskjellen på lagene er nok kanskje større nå en før, men jeg tror og håper at morgendagens kamp blir en jevn batalje.

Mens vi har vert igjennom 3 runder (Brattvåg, Valder, Grorud) for å komme oss her, har AaFK spilt en NM kamp tidligere. Denne gikk i Sparebank Møre Arena mot Herd, og stillingen ble 1-0 til AaFK. AaFK imponerte på ingen måter noen, men jeg tror at tippeligalagene er mer skeptisk på møter med antatt svakere motstand, enn hva de vil innrømme. Det er en grunn til at cup bombene smeller tidlig, hvert år. Allerede forrige runde banket Florø til med en meget imponerende 3-0 seier over Sogndal. For er det en ting klubbene i lavere divisjoner kan matche TL klubbene på, så er det innsats! Og det er selvsagt en viktig faktor for oss i morgen.

Hva AaFK stiller med er uklart. Jeg vil tro at Rørvik vokter stengene, mens Arnefjord og Jalasto er sikre i forsvaret. Kanskje vil også deres nye høyreback, Wembangomo spille fra start for første gang? I midtbaneleddet er jeg derimot mer usikker. Tøft kampprogram gjør kanskje at Rekdal vil spare noen viktige brikker. En spiller som Fredrik Carlsen trenger viktig matchtrening og ville vert en sikker starter, men en skade gjør at han mest sannsynlig står over. Det betyr at viktige spillere som Morrison, Barrantes, Orry Larsen og Ulvestad mest trolig må finne seg i å spille 90 minutter.  Ellers er Leke James og Sellin fortsatt uaktuelle for spill, mens Myklebust er usikker. Post og Stewart trenger viktig kamptrening så kanskje er det en av de som starter på topp for AaFK i morgen? Mye usikkert med andre ord. Men hva AaFK stiller med er egentlig ikke viktig, for det er oss selv vi må ha fokus på.

Hos oss er troppen så godt som skadefri. Jimmy, Jan Ove, Kenneth og Øyvind stod over Stranda kampen med småskader, men de tre første er mest sannsynlig klar igjen til morgendagen. Skadesituasjonen rundt Øyvind er jeg mer usikker på. Svein Egil fikk seg en trøkk mot Stranda og sliter med ankelen. Om han blir med er jeg også i skrivende stund usikker på. Forhåpentligvis blir han fit for fight. Ellers er alle friske og raske.

I følge yr.no er meldingene slik:

Altså er det bare å komme seg på kamp! Vi håper selvsagt at flest mulig tar turen, og et tilskuertall på over 1500, må vær målet! Kampen begynner klokken 1800.

For dere som ikke har anledning til å ta turen ut på siffen, fortvil ikke!
NRK.NO skal nemlig streame kampen LIVE, på deres hjemmesider. Her er linken..